Sveikiname

Rokas Slančiauskas gegužės 11 dieną dalyvavo LR Seime vykusiame Demokratijos žinių konkurso finale ir namo grįžo su šio konkurso laureato diplomu ir kelialapiu į NATO būstinę Briuselyje! Mokytoja Silva Paulauskienė.

Džiaugiamės

Gegužės 10 dieną KTU laboratorijose vyko Akademiko Jono Janickio chemijos konkurso II etapas – praktinių darbų atlikimas. Šiame etape dalyvavo mūsų gimnazijos IIIe klasės moksleivis Lukas Janušas. Mokytoja Audronė Čekytė.

Baigiamasis VDU Žemės ūkio akademijos projektas „Sumanaus moksleivio akademija“ renginys

Štai ir pasibaigė visus metus trukęs VDU Žemės ūkio akademijos projektas „Sumanaus moksleivio akademija“. Baigiamasis etapas subūrė daugiau nei 500 mokinių iš Rokiškio, Biržų, Joniškio, Pasvalio, Akmenės, Šakių ir Zarasų rajonų. Didelis būrys Mažeikių Merkelio Račkausko gimnazijos mokinių dalyvavo šiame projekte. Apdovanojimų šventėje gimnazistų laukė ne tik pažymėjimai, pramogos, bet ir VDU studijų programų pristatymas. Mokiniai galėjo susipažinti ar daugiau pasidomėti savo norima studijų programa. Projektas turės tęstinumą, tai tikėkimės ir kitais metais įsitraukti į šį projektą, sukurti projektinius darbus, kuriuos padės įgyvendinti paskirti VDU Žemės ūkio akademijos mentoriai. Projekto metu įgytos žinios ir kompetencijos padės siekti savo užsibrėžtų tikslų. Ugdymo karjerai specialistė mokytoja Birutė Gudauskienė

Birutė Gudauskienė, ugdymo karjerai specialistė, mokytoja

Content through language / Intergruotas dalyko ir kalbos mokymas

Džiugu, kad mes europiečiai vis labiau ir labiau jaučiamės, kaip viena šeima: gegužės 6-9 dienomis švietimo darbuotojai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos ir Prancūzijos susitiko Rygoje tarptautiniame seminare, kurį organizavo Prancūzijos Holokausto tyrimo centras – MEMORIAL DE LA SHOAH su Tarptautine komisija (Lietuva) bei Latvijos ir Estijos švietimo ministerijomis.
Dalinomės patirtimi, diskutavome, analizavome praeities įvykius, istorinius faktus, kūrėme pamokų planus, svajojome apie ateities projektus kartu, džiaugėmės šiltu priėmimu Prancūzijos ambasadoje. Nuolatinis mokymasis ir kompetencijų tobulinimas yra būtina sėkmingo profesinio ir socialinio gyvenimo sąlyga.

Rita Meškienė, anglų kalbos mokytoja

Paminėjome Europos dieną

Nei lietus, nei vėsokas oras gegužės 9 dieną nesutrukdė Mažeikių Merkelio Račkausko ir Gabijos gimnazijų gimnazistams dainomis ir šokiais paminėti Europos dienos! Šventinį koncertą „20 metų Europos ritmu“ organizavo ir miesto bendruomenei dovanojo abiejų gimnazijų MEPA komandos ir Mažeikių Henriko Nagio viešoji biblioteka.

Silva Paulauskienė, istorijos mokytoja

#MEPALietuva